کارگران «توان گستر» پالایشگاه نفت قدیم در بلاتکلیفی استخدام
ندای هرمزگان - محمدرضا قنبرپور
این در حالی است که مدیران استان و تعدادی از نمایندگان همواره بومی گزینی را خط قرمز بکارگیری نیرو در صنایع استان هرمزگان عنوان کرده اند و اولویت استفاده از ظرفیت های استانی را نقل محافل می کنند؛ اما در حل این معضل باز مانده اند.
در حاشیه جلسه شورای اداری استان تعدادی از کارکنان توان گستر پالایشگاه نفت(قدیم) که در مقابل فرمانداری بندرعباس حضور یافته بودند در تشریح وضعیت خود و رویکرد مدیران نسبت به بومی گزینی و بکارگیری آن ها در مشاغل مختلف استان افزودند: قرار بود شرکت مذکور تعدادی کارگر را برای پیشبرد اهداف اقتصادی خود و ایجاد اشتغال در استان استخدام کند و اولویت بکار گیری را با متخصصان و بومیان خود استان قرار دهد و اگر نیروی توانمندی در دسترس نداشت از سایر نقاط اقدام به جذب نیرو کند، ولی شرکت بد عهدی کرد و کارگران بومی علی رغم نام نویسی و اعلام آمادگی در زمینه های مختلف تاسیساتی و مهندسی و ...همچنان بلاتکلیف هستند.
کارگران فعلی هم که قبل از این موضوع مشغول به کار هستند وضعیت مناسبی ندارند.
برخی از کارکنان و کارگران بلاتکلیف این واحد صنعتی عنوان داشتند که بعضا از 3تا 7 سال سابقه فعالیت در پالایشگاه نفت قدیم را در سابقه کاری خود دارند اما همچنان سرنوشتشان در حاله ای از ابهام قرار دارد و کسی پاسخگوی آن ها نمی باشد.
کارکنان بلاتکلیف این مجتمع صنعتی با در اختیار گذاشتن مستندات«عکس و فیلم» به خبرنگار ندای هرمزگان اظهار داشتند؛ زمانی که نام نویسی برای بکارگیری بومیان و سایر افراد در حال انجام بود تعدادی از غیر بومیان که آمار دقیق از تعداد آن ها در دسترس نیست با ساک و وسایل خود وارد شرکت شده اند اما از ورود افراد بومی و کسانی که نام نویسی کرده اند اجازه ورود به شرکت داده نشد.
کارگران پالایشگاه نفت اضافه کردند؛ قول مساعد مسئولین بر این منوال بود که بعد از تعطیلات تاسوعا و عاشورا وضعیت آن ها مشخص گردد ولی همچنان پشت درب های بسته قرار دارند و کسی هم پاسخگو نمی باشد.
بر اساس این گزارش قطعا تجمع کارگران در استان هرمزگان برای دریافت مطالبات یا تعیین وضعیت آن ها اولین بار نبوده و آخرین بار نیز نخواهد بود، اما سوال اینجاست که آیا می توان با تقویت رابطه کارگران و کارفرمایان و توجه به مطالبات بر حق آن ها از بروز چنین موقعیت هایی که گاها به تحصن منجر می شود، جلوگیری کرد؟
بدون شک این امکان وجود دارد، البته این امر در صورتی جامه عمل به خود می گرفت که کارفرمایان به تعهدات خود در این زمینه یعنی بکارگیری بخشی از ظرفیت های بومی عمل کرده بودند.و قطعا شاهد این گونه مسائل نبودیم.
شکی نیست که اگر تشکل های کارگری و کارفرمایی نیز در زمان بروز اختلاف نظرها و بعضا مناقشات بین کارگر و کارفرما به میدان بیایند و برای رفع این چالش پیش قدم شوند قطعا حضور آن ها از بروز بسیاری از تجمع های کارگری جلوگیری می کند.
درواقع هنگام مواجهه با اعتراض ها نباید هدف صرفا پاک کردن صورت مسئله باشد، بلکه کارگران باید با هماهنگی نهادهای دولت و تشکل ها راه حل هایی منطقی برای بر طرف کردن مشکلات پیدا کنند.
در این میان بحث امنیت شغلی پر رنگ تر از هر زمان دیگری خواهد بود و باید مورد توجه مدیران عالی رتبه استان قرار گیرد.
در رابطه با کارگران توان گستر پالایشگاه نفت(قدیم) این موضوع صدق می کند و نمی توان منکر آن شد.
البته لازم است اشاره ای به نقش بازرسی و بازدارنده اداره کار نیز اشاره شود که از قرار معلوم همچنان بدون نتیجه است و یا اینکه این بخش تمایلی به وارد شدن به این گونه مسائل ندارد؛ عدم واکنش برخیشکل های کارگری این سو ضن را تقویت می کند که احتمالا این تشکیلات همچنان وابسته بغیر و استقلال ندارند که در مسائل این چنینی ورود نمی کنند.
بر اساس اخبار منتشر شده در خبر گزاری ایسنا هاشمی تختی رییس مجمع نمایندگان در سخنانی اظهار کرد: همواره معتقد بودم که صنایع استان خود را تافته جدا بافته میدانند، تصریح کرد: این صنایع آمادگی برای کمک کردن به استان ندارند در حالی که فولاد مبارکه اصفهان خود تیم لیگ برتری دارد اما در اینجا با کلی منت و خواهش 100 میلیون میدهند.
هاشمی تختی با اشاره به اینکه معتقد به آرامش هستیم اما اگر جایی مجبور شویم درب صنایع را میبندیم، اضافه کرد: آلایندگی صنایع برای شهر بندرعباس ضرر دارد اما چه سودی برای شهر دارند.
وی با انتقاد از ساخت بیمارستان شرکت نفت در شیراز در حالی که پالایشگاه در بندرعباس است، عنوان کرد: باید برای جذب نیرو چارچوب گذاشته شود بهطور مثال سامانهای راهاندازی شود؛ در حال حاضر بین نمایندگان هم رقابت شده است، فردی میآید و اعلام میکند فلان نماینده سفارش کرد، شد چرا شما نمیتوانی و من باید چه کنم.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه نباید رفاقتها عامل بهکارگیری افراد باشد، خاطرنشان کرد: استاندار باید ابتدا رصد شود صنایع اعلام کنند در جذب نیرو چه میزان بومی چه میزان غیربومیاند و دیگر اینکه سامانهای راهاندازی شود تا تعداد بیکاران استان، تخصص آنها و نیاز دستگاهها و صنایع شناسایی و با نظارت دستگاههای ذیربط نیروها به کار گرفته شوند.
هاشمی تختی بابیان اینکه استاندار قول پیگیری این خواستهها را داده است، تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه تصویب کردیم که وزارت نفت در جذب نیرو هم در پیمانکاری و هم نیرو اولویت با استان است و در صورت نبود نیروی بومی متخصص از خارج از استان جذب شود.