وضعیت استخدام «حقالتدریسها» باید هرچه زودتر مشخص شود /ضرورت تقویت آموزشهای مهارتی در تمامی سطوح تحصیلی
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف استخدام حقالتدریسیها گفت: آموزشهای مهارتی باید در تمامی سطوح تحصیلی برای بهبود وضعیت اشتغال تقویت شود.
سید جواد ساداتینژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص وضعیت ساماندهی حقالتدریسها در آموزش و پرورش و موضوع تامین نیروی انسانی در این نهاد آموزشی اظهار کرد: برای ساماندهی نیروی انسانی در نظام آموزشی موضوع معلمان حقالتدریس از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید وضعیت استخدام آنها هرچه زودتر مشخص شود.
وی ادامه داد: مذاکراتی در کمیسیون آموزش و تحقیقات برای این مسئله انجام شده اما هنوز به جمعبندی نهایی نرسیده است،چرا که برای تصمیمگیری قطعی نیاز به بررسی و تامل بیشتری داریم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: باید تمامی حق و حقوق حقالتدریسها مورد توجه قرار گیرد و آموزش و پرورش فضای مناسب برای فعالیت این گروه فراهم کند.
ساداتی نژاد افزود: امسال سال اشتغال و اقتصاد مقاومتی نام گرفته و ایجاد نزدیک به یک میلیون و 700 هزار شغل جدید در کشور کار سادهای نیست؛ در کنار ایجاد شغل یکی دیگر از رسالتها حفظ مشاغل قبلی بوده که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه برای سیاست حفظ اشتغال جاری در تمامی زمینهها باید نهادهای مربوطه مانند وزارت کار وارد عمل شود، گفت: علاوه بر مسائل آموزشی در سایر موارد باید این مسئله لحاظ شود به عنوان مثال در کاشان معادن مسی وجود دارد که محصول تولیدی خود را صادر کرده اما آن را به کارخانجات داخل به عنوان مواد اولیه ارائه نمیدهد و در مقابل شرکتهای فولاد که نیاز به مس اولیه دارند با مشکل مواجه میشوند و همین امر موجب کاهش فعالیت کارخانه فولاد شده است که چنین اقداماتی ضد اشتغال محسوب میشود و باید از آن جلوگیری کنیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: اکنون در کشور تعداد زیادی از جوانان تحصیل کرده داریم که شغل متناسب با رشته تحصیلی خود را پیدا نکردهاند در مقابل افراد با سطوح تحصیلی پایینتر و مدرک تحصیلی دیپلم و کمتر به اشتغال میپردازند، بنابراین شرایط باید در روند اشتغال از فناوریهای بالا استفاده شود تا جوانان با وجود تخصصهای خود امکان فعالیت متناسب با رشته را داشته باشند.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه سیاستگذاری در روند اشتغال باید به سمت تقویت مهارتها در جوانان و متقاضیان کار حرکت کند یادآور شد: این مسئله موجب افزایش فضای اشتغال و کاهش بیکاری در جامعه میشود که در این راستا نهادهای مربوطه همچون معاونت علمی فناوری تاثیرگذار هستند.
انتهای پیام/