نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دو برابر نرخ بیکاری کل کشور
چهارشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۳، ۰۷:۳۳ ب.ظ
تهران - ایرنا - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وضعیت بیکاری جوانان را نامناسب دانست و گفت: در حال حاضر نرخ بیکاری جوانان و فارغ التحصیلان دو برابر نرخ بیکاری کل کشور است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا سپهری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، افزود: طبق آمار مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری کل کشور سالانه 10.6 درصد است، این در حالی است که نرخ بیکاری جوانان و فارغ التحصیلان 2 برابر میانگین نرخ بیکاری کشور برآورد شده است.
وی وضعیت بیکاری جوانان و فارغ التحصیلان را نگران کننده ذکر و تصریح کرد: کشورهایی که دچار این مشکل هستند باید تلاش مضاعفی برای کاهش این نرخ داشته باشند که این مهم بدون همکاری مسئولان و دستگاههای مختلف امکان پذیر نخواهد بود.
وی تصریح کرد: معتقدیم کاهش نرخ بیکاری جوانان با گسترش تولید، افزایش سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار تحقق خواهد یافت و به طور حتم تعامل سازنده در فضای سیاسی کشور ما با دیگر کشورها نیز می تواند در این امر موثر باشد.
سپهری گفت: با اقدامات مناسب صورت گرفته و سمت و سوی سیاست ها طی 1.5 سال اخیر، پیش بینی می شود نرخ بیکاری فارغ التحصیلان و جوانان تا پایان دولت یازدهم کاهش یابد.
وی اظهار داشت: تصور می کنم، اولویت مهم ما در کشور نجات اقتصاد کشور است تا جوانان و فارغ التحصیل ما وارد بازار کار شوند.
معاون وزیر تعاون افزود: طی جلسات متعدد شورای عالی اشتغال در کشور، بسته های سیاستی اشتغال به تصویب رسید که این بسته ها نشان می دهد باید به توسعه مشاغل خانگی، خرد و کوچک، اجرای طرح کارورزی برای فارغ التحصیلان و دانشجویان کمک شود.
به گفته وی، باید توسعه اشتغال مولد در خوشه های کسب و کار و اشتغالزا متناسب با استعدادهای مناطق ایجاد و سرمایه در گردش مناسب برای بخش تولید فراهم شود.
وی اضافه کرد: اشتغال متغیری است که نتیجه اش تدریجی و تاخیری مشخص می شود و به نظر می رسد با علائمی که دریافت می شود ما به سمت رونق اقتصادی حرکت می کنیم.
وی اضافه کرد: هم اکنون جهت گیری های سیاست های شورای اشتغال صحیح است و باید منتظر باشیم تا سیاست ها خود را در نرخ بیکاری و مشارکت نشان دهد.
وی درباره نظام آموزش عالی کشور گفت: نظام آموزش عالی ما باید از جهت گیری آموزش نظری به سمت مهارتی سوق یابند تا دانشجویان کارآفرین در جامعه داشته باشیم.
وی گفت: سیستم آموزش عالی ما باید برای جذب دانشجو تغییر پیدا کند و دانشجویانی که ایده دارند، ایده هایشان برای تجاری سازی و بهبود فضای کسب و کار موثر باشد.
سپهری افزود: بیستیمن نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها فرصت خوبی برای عرضه فعالیت های دولت و ارزیابی و اثربخشی اخبار از سوی رسانه ها، مطبوعات و خبرگزاری های کشور است.
وی گفت: به نظر من، دولت تدبیر و امید در یک سال اخیر فضای سالم و رقابتی را ایجاد کرده و می تواند ثبات و نشاطی را در جامعه مطبوعاتی کشور ایجاد کند تا رسانه ها بتوانند در یک فضای صمیمانه با مردم ارتباط لازم را برای انعکاس خوب فعالیت های دولت و تامین مطالبات مردم برقرار کنند.
سپهری افزود: فکر می کنم، امروز دنیای ارتباطات و تعامل است و دولت یازدهم تلاش دارد این ارتباطات را در صحنه بین المللی و داخلی ایجاد کند و از ابتدای تشکیل این دولت، سعی شده که اخلاق حرفه ای را در کشور بین سازمان ها، نهادها و ارگان ها و مطبوعات نهادینه کند و تعامل سازنده در صحنه بین الملل داشته باشد تا اقتصاد کشور نجات پیدا کند.
وی تاکید کرد: طی این مدت وضعیت نشان می دهد اقتصاد ما از حالت رکود خارج شده و ما در یک رکود غیرتورمی به سر می بریم و تمام رسانه ها و مطبوعات باید به دولت کمک کنند تا فضای کسب و کار رونق پیدا کند تا نتایج آن در سطح اشتغال و تولید مشاهده شود.
وی افزود: در این راستا دولت باید با حمایت و تسهیل اجرای اصل 44 قانون اساسی و ابلاغیه اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری زمینه تحقق آنها را در کشور فراهم سازد.
۹۳/۰۸/۲۱