سعادت انتقاد کرد؛ پایین بودن شاخصهای توسعه یافتگی در آذربایجان غربی+دراستخدام برخی از فرزندان شاهد و جانبازان استان با مشکل بودجه مواجه هستیم
به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی سعادت بعد از ظهر پنجشنبه در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی آذربایجان غربی از پایین بودن شاخصهای توسعه یافتگی در بخشهای مختلف از جمله اقتصادی انتقاد کرد و افزود: باید برای افزایش سطح این شاخصها توجه ویژه ای نسبت به تخصیص اعتبارات لازم انجام شود.
وی با بیان اینکه خواستار همکاری جدی همه دستگاههای اجرایی آذربایجان غربی برای توسعه متوازن همه مناطق استان شد و اظهار داشت: تمرکزگرایی در نظام اداری و متمرکز بودن اختیارات در مرکز از دیگر مشکلات پیش روی تحقق اهداف پیش بینی شده در مسیر توسعه استان است.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه وزارتخانه ها باید نقد اساسی شود، تا نسبت به افزایش اختیارات استانی در بودجه تلاش شود، ادامه داد: متاسفانه هم اکنون اعتبارات هزینه ای استانداری هم متمرکز شده و این مساله، مشکلاتی را برای استان ایجاد کرده که نیازمند برنامه ریزی برای رفع مشکلات هستیم.
سعادت بر لزوم شناسایی و بهره گیری از توانمندیهای آذربایجان غربی در بخشهای اقتصادی و بازرگانی و صنعت و معدن تاکید کرد و ادامه داد: استان جزو استانهای کمتر توسعه یافته و در شاخصهای سلامت، درآمد سرانه، آموزش و صنعت وضعیت نامناسبی دارد که رفع و جبران این عقب ماندگی ها نیازمند عنایت ویژه دولت و همت مسئولان استانی است.
وی ضمن انتقاد از اینکه پنج برنامه پنج ساله توسعه کشور، مشکل عدم توازن و توسعه میان استانها مرتفع نشد، ادامه داد: باید در تدوین قانون برنامه ششم توسعه، تخصیص اعتبارات بر اساس میزان توسعه یافتگی و محرومیت استانها باشد تا بتوان طی این برنامه، شکاف توسعه میان استانها به حداقل برسد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه استانداری آذربایجانغربی نیز در این نشست با بیان اینکه تا پایان سال مالی۹۳ با استفاده از اعتبارات استانی ۱۹۳۶ پروژه عمرانی در آذربایجانیغربی به اتمام میرسد اظهارداشت: در حال حاضر دو هزار و ۳۸۰ پروژه در آذربایجانغربی وجود دارد که ۷۶۱ مورد آنها نیمه تمام است.
ناصر حضرتی پر همچنین به کسری بودجه در پرداخت حقوق و مزایای برخی کارکنان دولت نیز اشاره کرد و افزود: در پرداخت پاداش خدمت و مطالبات کارکنان جهادکشاورزی استان و نیز استخدام برخی از فرزندان شاهد و جانبازان استان با مشکل بودجه مواجه هستیم.
رئیس جهادکشاورزی آذربایجانغربی نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ۶۴۵ میلیارد تومان اعتبارات توزیعی استان ۲۷ میلیارد تومان به جهاد کشاورزی به عنوان بخش اقتصادی استان اختصاص یافته است.
اسماعیل کریم زاده ادامه داد: سهم بخش کشاورزی در طول برنامه پنجم توسعه اقتصادی از ۱۲ تا ۱۳ درصد در دوران سازندگی و اصلاحات به ۷.۳ درصد رسیده است که سهم مناسبی برای بخش کشاورزی نیست.
وی با بیان اینکه پیگیریهای لازم برای رسیدن این رقم به بالای ۱۰ درصد انجام میشود عنوان کرد: با ابلاغیه ۱۰ میلیارد تومان اعتبار احیای دریاچه ارومیه ۷۰۰ میلیون تومان آن محقق شده که با این اعتبارات امکان احیای دریاچه ارومیه ممکن نیست.