اختلاف نظر درباره مجوز استخدام در آموزش و پرورش
از سویی نایبرئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس میگوید این دولت است که باید به آموزش و پرورش ردیف استخدام بدهد و این وزارتخانه هماکنون ردیف استخدامی ندارد.مجوز استخدام موضوع پر حاشیه و پر تنش آموزش و پرورش در دستکم یک سال گذشته است. مهمترین پرونده این موضوع مربوط به استخدام معلمان پیش دبستانی میشود که تاکنون انجام نشده و یکی از دلایل دعوت از وزیر به مجلس و در نهایت ارائه کارت زرد به او هم شد.
در آخرین اظهار نظرها در این رابطه معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این وزارتخانه هیچ ردیف استخدامی ندارد، گفته: کارت زرد مجلس به وزیر بهدلیل عدمبرگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی بود درحالیکه در قانون آمده است آموزش و پرورش هر زمان که تصمیم گرفت نیرو استخدام کند نیروهای پیش دبستانی در اولویت باشند. طبق قانون، آموزش و پرورش میتواند به ازای هر 3نفر که بازنشسته میشوند، یک نفر را جذب کند. از سال 88تا سال 92، حدود 233هزار نفر در آموزشوپرورش بدون آزمون استخدام شدند و سازمان مدیریت اعلام میکند، وزارت آموزش و پرورش دیگر هیچ ردیف استخدامی ندارد چون در گذشته ردیفهای استخدامی را پیش خور کرده است. به گفته سیدمحمد بطحایی اگر نمایندگان مجلس مصوبهای را در رابطه با استخدام نیروهای پیشدبستانی به آموزش و پرورش بدهند و اعلام کنند که جذب این نیروها نیاز به ردیف استخدامی ندارد، اقدام به جذب آنها خواهیم کرد.
بطحایی موضوع « پیش خور» شدن سهمیه استخدامی را در حالی یکبار دیگر مطرح میکند، که این مسئله تاکنون بارها از سوی مسئولان پیشین آموزش و پرورش تکذیب شده است. اما نایبرئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأکید میکند دولت موظف است به آموزشوپرورش ردیف استخدامی بدهد. جبار کوچکی نژاد با اشاره به کارت زرد مجلس به وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش اعلام میکند که با کمبود نیرو در مقطع ابتدایی مواجه است اما حاضر نیست با برگزاری آزمون و جذب نیروهای پیش دبستانی از آنها در مقطع ابتدایی بهعنوان معلم استفاده کند. پیش از این هم محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره معلمان پیشدبستانی و سهمیه برای استخدام آنها گفته بود: هر مقداری که آموزش و پرورش نیاز به جذب نیرو داشته باشد این امکان قانونی برایش وجود دارد و هیچ محدودیت قانونی نیست ولی نیازمند تأمین منابع است. باید درنظر داشت که بیش از 50هزار نیروی مازاد در آموزش و پرورش وجود دارد.
به این ترتیب « مجوز استخدام در آموزش و پرورش» همچنان محل اختلاف است و باید منتظر ماند و دید آیا معلمانی که سالها به امید استخدام بودهاند، بهصورت رسمی به کارگیری خواهند شد یا خیر؟